Methoden

Fysiotherapie

Fysiotherapie wordt veel toegepast bij chronische gewrichtsklachten. In de fysiotherapie wordt gebruikt gemaakt van wetenschappelijk onderzochte methoden  die zeer waardevol zijn bij het oplossen van chronische gewrichtsklachten. Er wordt gebruik gemaakt van massage, lichaamsoefeningen en botmanipulatie.

Chinese geneeskunde

Yin en YangChinese geneeskunde is een drieduizend jaar oude methode die tot op de dag van vandaag in ontwikkeling is gebleven. De kennis en ervaring die daarmee verweven is geeft een diep inzicht in hoe chronische gewrichtsklachten te behandelen.
In de Chinese geneeskunde wordt gebruik gemaakt van:

  • Acupunctuur. Het middels inbrengen van ragfijne naalden beïnvloeden van de energiebalans in het lichaam.
  • Elektronacupunctuur. Het middels aanbrengen van elektriciteit op de acupunctuurnaaldjes beïnvloeden van de energiebalans in het lichaam.
  • Kruiden/voeding. Het middels weglaten of toevoegen van stoffen die door de mond naar binnen gaan beïnvloeden van de energiebalans in het lichaam.
  • Tuina. Het middels  massagehandgrepen en manipulatie van botstukken beïnvloeden van de energiebalans in het lichaam.
  • Tai qi. Het middels lichaamsoefeningen beïnvloeden van de energiebalans in het lichaam
  • Moxa. Het middels verwarmen van naalden en/of huid door een gloeiende kruidenstaaf beïnvloeden van de energiebalans in het lichaam.
  • Cupping. Het middels plaatsen van vacuümkopjes op de huid beïnvloeden van de energiebalans in het lichaam.
  • Magneten. Het middels plaatsen van magneetjes op de huid, beïnvloeden van de energie balans in het lichaam. (pijnloos)
  • Oor acupunctuur. Het middels aanbrengen van minuscule naaldjes in het oor beïnvloeden van de energie balans in het lichaam.

Het is van groot belang zich te realiseren dat chronische gewrichtsklachten vaak het gevolg zijn van de algemene gezondheidstoestand van een individu. De aanpak die Roland Pouw in de loop der tijd heeft ontwikkeld speelt daar, via voedings en leefstijl adviezen, op in. Het resultaat is dan ook vaak dat behalve het probleem waar de cliënt voor komt ook andere problemen verdwijnen of minder worden. Heeft u hier vragen over betreffende uw eigen probleem klik dan hier om naar de contact pagina te gaan.