hielspoor/aanhoudende pijn onder de hiel

Een veel voorkomend probleem en lastig te behandelen. Meestal ontstaat het geleidelijk soms door op iets scherps stappen of de voet verkeerd neerzetten.

Wat is er eigenlijk aan de hand?
Er is een probleem met het hielbot en/of het vlies eromheen.Als het eerste het geval is kan met rust een hoop ellende voorkomen worden. Wanneer deze klacht chronisch wordt is vaak het botvlies (periost) betrokken. Reden daarvoor is dat het botvlies ‘loskomt’, er ontstaat een soort blaar en het gaat licht ontsteken. Als u er last van heeft voel dan eens aan de pijnlijke hiel en daarna aan de andere, het verschil is goed waarneembaar.

Wat is het probleem?
Het probleem is dat botvliesontsteking (periostitis) de neiging heeft zeer chronisch te zijn (zoals bv ook tennis elleboog) en je kunt het als normaal functionerend mens ook weinig rust geven.

Mijn ervaring hiermee.
Na de eerste twee/drie behandelingen is er vaak een verergering van klachten. Vervolgens zie je de klachten als sneeuw voor de zon verdwijnen. Dat komt doordat het genezingsproces op gang gebracht wordt en dat geeft pijn sensaties, daarna verbeterd de situatie en treed er vermindering van pijn klachten op.Reden is dat de ‘blaar’ op het hielbot kleiner wordt en tenslotte verdwijnt.

Hoe gaat dat?
Met naalden ,warmte (moxa) en electriciteit op de naalden. Meestal is een naald naar het hielbot genoeg en niet erg pijnlijk om te ervaren.

Als u over het bovenstaande vragen heeft bent u van harte welkom.