Carpaal tunnel syndroom

…of pijn en stijfheid aan binnenzijde pols onderarm en handpalm.

Wat is het?
Verkleving van pezen en weefsel in handpalm en polsgebied. Daardoor ontstaat pijn, bewegingsbeperking en uitstraling in pols onderarm en handpalm.

Hoe kom je er aan?
Er zijn vele manieren waarop dit patroon kan ontstaan. Een van de meest voorkomende is overbelasting door bv. wringen, langdurig computeren of opeens heel veel moeten tillen terwijl je dat niet gewend bent. Verder spelen factoren een rol als:  zijn de pezen goed gesmeerd, verkeerde voedingsgewoontes en ook door bepaalde soorten medicatie (pufjes en antibiotica) kan droogte ontstaan en daar zijn met name pezen zeer gevoelig voor (want slecht doorbloed ).

– elleboog en schouder klachten kunnen uiteindelijk ook tot over belasting van pols onderarm en handpalm leiden.
– nek en bovenrug klachten kunnen eveneens leiden tot carpaal tunnel syndroom.
– factoren als lage weerstand, stress en oververmoeidheid liggen ook vaak aan de basis van dit patroon.

Mijn ervaring hiermee
Meestal hebben mensen voordat ze bij mij onder behandeling komen al heel lang last (een half tot soms wel twee jaar) en sommigen hebben al een operatie ondergaan. Dat komt doordat men niet verwacht dat bij dit patroon acupunctuur/Chinese geneeskunde zeer effectief kan zijn, wat echter wel het geval is. Mochten de factoren stress, lage weerstand en oververmoeidheid een rol spelen dan kunt u op de homepagina van de site lezen hoe daar mee omgegaan wordt. Maar ook uit de vele methodieken binnen de acupunctuur kan ik een keuze maken wat voor wie het beste is. Veel gebruikte methode is een combinatie van cupping en sevenstar. De binnenzijde van pols en onderarm wordt dan ‘ beklopt ‘ met een klein hamertje met zeven minuscule puntjes (vrijwel pijnloos) daarna worden vacuüm potjes geplaatst waarmee het gestagneerde vocht en bloed onder de huid in beweging wordt gebracht.

Gemiddeld komen cliënten drie tot vier weken iedere week, daarna kunnen al intervallen van een tot twee/drie weken ingevoerd worden. In de meeste gevallen volstaan acht tot tien behandelingen.

Mocht u vragen hebben dan bent u van harte uitgenodigd om naar de contact pagina te gaan.