Bedplassen bij kinderen

De eerste reden dat ik deze link heb geschreven is omdat met Chinese geneeskunde bedplassen bij kinderen zeer goed bestreden kan worden. Het slagingspercentage ligt boven de 90% ! De tweede reden is dat ik tijdens de behandeling van andersoortige klachten vaak  met mijn cliënten in gesprek kom over de mogelijkheden van de Chinese geneeskunde. Als ik dan bedplassen bij kinderen als voorbeeld noem zijn er vaak cliënten die mensen kennen die met het probleem van een bed plassend kind worstelen. Het contact is dan snel gelegd en de behandeling (vaak maar twee of drie keer) kan starten. Om nu ook de mensen die niet via een cliënt met mij in contact kunnen komen een kans te geven is deze link over bedplassen bij kinderen gemaakt.

Hieronder volgt een korte uitleg over de aanpak.

Bij het aanpakken van bedplassen bij kinderen met Chinese geneeskunde hoeven allereerst (en zeer belangrijk voor kinderen) geen naalden gebruikt te worden!! Het belangrijkste wat moet gebeuren is meestal het ‘opwarmen’ van de blaas want een warme blaas is beter in staat om vocht vast te houden. Dat verwarmen gebeurt met moxa , dat is een kruidenstaaf ( een soort sigaar ) van oa  bijvoetkruid die aan een kant aangestoken wordt waarna het gloeiende deel op enkele centimeters boven de huid in het gebied van de blaas wordt gehouden tot het lekker warm is. Een van de grote voordelen van deze methode is….. ouder en kind kunnen het zelf thuis doen!

Naast de moxa worden op bepaalde (meestal vier) plaatsen op het lichaam, voor het slapen gaan, magneetjes geplakt. Deze magneetjes gaan acupunctuurpunten beïnvloeden die een harmoniërende werking op de blaas  en het mentale aspect hebben. Voordeel hiervan is wederom ….. ouder en kind kunnen het thuis zelf doen!

Daarnaast zal gesproken worden over voedingsgewoontes want soms zijn er op dat gebied een aantal kleine aanpassingen nodig.

Conclusie : de methode is niet al te belastend voor het bed plassende kind de aanpak is eenvoudig en ouder en kind kunnen thuis samenwerken.

Ik hoop dat door deze link de mensen die worstelen met het probleem van een bed plassend kind de weg naar mijn praktijk zullen kunnen vinden. Ook zijn deze mensen altijd van harte welkom voor verdere informatie.